Woensdagmorgen vroeg reden we weg uit Vail. Ik was hier in het verleden een aantal keren in de zomer en had goede herinneringen aan de gezelligheid en gemoedelijkheid van dit dorp maar nu leek het wel een spookstad zo rustig. Dat viel mij tegen, dus ik heb Wilma maar beloofd dat zodra ik een opdracht scoor die meer dan EUR XXX per uur oplevert, we een keer naar Denver vliegen om nogmaals naar Vail te gaan, maar dan op een beter tijdstip! Uit Vail reden we door de Rocky Mountains naar Durango. Een lange tocht maar de moeite waard. Diverse keren reden we over passen met veel sneeuw. We pauzeerden de nodige tijd in Silverton, een mijnstadje met prachtige gebouwen in oude stijl. Na in ons hotel in Durango te hebben ingecheckt zochten we downtown nog even uit hoe we vandaag – donderdag – de beroemde stoomtrein konden boeken, waar we moesten parkeren en wat de vertrektijd zou zijn. Na deze formaliteiten keerden we terug naar ons hotel voor onze nachtrust.

Vandaag kochten we onze treintickets en gingen om 9.30 uur aan boord van de wereldberoemde Durango and Silverton Narrow Gauge Railroad Train. Het werd een fantastische dag met schitterend weer. We keken onze ogen uit tijdens de treinreis door de bergen van Durango naar Cascade Canyon en terug. Vandaag is de een na laatste dag van de winterdienstregeling, vanaf zaterdag gaat de trein weer de hele zomer door naar Silverton. Gelukkig waren we daar dus gisteren al geweest! 

                     

                                                                                     Silverton in de Rocky Mountains  

                     

                                                                              The Durango and Silverton Narrow Gauge Railroad Train  

                     

                                                                                    Pauze in Cascade Canyon  

4 Thoughts on “In Durango CO met de stoomtrein

 1. Bart Van Peer on 1 maart 2011 at 23:26 said:

  Dankjewel Douwe.
  Ik heb de mp3 naar mijn vriendin doorgestuurd, zodat zij hem aan haar kids kan overmaken.
  Persoonlijk geef ik de voorkeur aan jouw eerste singletje van Rob Hooke, dat je enige tijd met ons hebt gedeeld; ook al hoor ik niet tot jouw generatie.
  Misschien heeft Onze Lieve Heer mij in een verkeerd tijdvak geplaatst.
  Zelf ga ik aanstaande zaterdag met Daan, de zoon van mijn vriendin Els, naar Alex Agnew in het Antwerpst Sportpalijs.
  Ik wens je alvast veel plezier op 15 maart.

 2. Bart Van Peer on 1 maart 2011 at 23:52 said:

  Te snel typen heeft verregaande gevolgen.
  Ik ga uiteraard naar het Antwerpse Sportpaleis.

 3. Dank Bart. Jou wens ik veel plezier aanstaande zaterdag in het Antwerpse!

 4. rene on 7 mei 2011 at 23:15 said:

  superrrrrrrr zo,n trein

Post Navigation