Vanavond waren we naar het Hillsong United concert in het Olympisch Stadion in 020. Met circa 22.000 bezoekers was het concert uitverkocht, nouja het was gratis met een collecte voor de Pinksterbeweging die haar 100-jarig bestaan vierde vandaag. Na het parkeren kwamen we Wilma haar neef Peter tegen met zijn dochter Chantal die we meenamen naar het stadion waar ze met vrienden had afgesproken. We hadden roze polsbandjes thuisgestuurd gekregen voor Veld Vak 3 maar op het veld aangekomen was er free seating. Naast het podium stonden links en rechts twee grote beamerschermen, alleen veel te laag waardoor je ze maar half zag en de teksten zeker niet goed kon lezen. Jammer, want het repetoire van Hillsong is inmiddels zo uitgebreid dat je niet alle songs meer uit je hoofd kent. De muziek was fantastisch, jammer dat er dan halverwege weer zo’n lange toespraak moet worden gehouden in plaats van kort en krachtig de Blijde Boodschap op een pakkende manier te brengen. Op een gegeven moment had de zanger het over "jullie stad Amsterdam" waarop wij elkaar alle vier aankeken en heel hard "Nee hoor" gilden. Toen het concert het einde naderde wachtten we vol verwachting op Take It All en natuurlijk kwam die. Het stadion schudde van de jumpers. Na een bezoek aan het toilet – waar je in het donker met het licht van je mobiel de pispot moest zien te vinden – zag ik in het stadion nog een groot aantal DoorBrekers. Na afloop nog even een meet and greet met Joram en zijn moeder en tante en daarna weer huiswaarts naar Nieuwerkerk. Nathalie en haar vriendin Esther wilden nog Maccen maar we reden hard zingend elke McDonalds per ongeluk voorbij tot we bij de laatste aankwamen die net de deuren sloot.

                         

                                                                         Wilma, Esther en Nathalie             

                         

                                                                          Hillsong United             

5 Thoughts on “Hillsong United in het Olympisch Stadion

 1. Anja on 8 juli 2007 at 14:43 said:

  He Douwe!! Wij zijn gisteravond voor 2e keer geweest!!
  Was een erge mooit avond met als toppunt dat ik EINDELIJK een kindje heb gesponsord bij WV!! Het is een heel schattig meisje (Pooja) van 9 jaar geworden uit India!!

  Groetjes, Anja

 2. Anoniem on 21 september 2007 at 17:23 said:

  boeind…

 3. Robbert on 30 september 2007 at 20:54 said:

  Eindelijk gearriveerd in de arena!!
  Gefeliciteerd. Beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald
  020 staat 1 en 010 staat 2

 4. Jammer Robbert dat je het verschil niet weet tussen het Olympisch Stadion en die sporthal. Had de organisatie ook al rekening meegehouden door op de tickets met grote letters te zetten “dus niet in de arena”. Hoe dom kun je zijn (worden) als je richting 020 vertrekt.

Post Navigation