Afgelopen zaterdag stond er in de Barneveldse Krant een artikel van de hand van mijn (schuin-)overbuurman Gerrit de Graaff over de wijk Vliegersveld waarin wij wonen. Als je op de foto klikt krijg je een vergroting. Naast het meest rechtse huis met de grote schoorsteen op de kleurenfoto uit de tweede helft van de zestiger jaren ligt een groen grasveld. Op deze plek, liet ik in 1990 mijn huidige huis bouwen. Toen was het grasveld inmiddels een grote siervijver met daarachter een moestuin. Leuk om dat nu eens terug te zien. Ook leuk vind ik de onderste foto uit de zomer van 1945 waar de straat nog een zandweg met een fietspad is. Achter het door bomen omgeven huis ligt dus onze latere kavel.

6 Thoughts on “Het Vliegersveld

 1. Je hoort Pulpa TV op Tien te zetten.
  Tien; wie niet weg is, is gezien.
  Ik heb de opening vijf minuten gezien.
  Hierna niets meer van Pulpa bekeken.
  Voordeel?? Ik erger me er ook niet aan!
  Vanavond was Tegenlicht van Ned. 3 een stuk interessanter.

 2. Rob Mesander on 3 oktober 2005 at 13:31 said:

  Wie ben jij, Douwe?

 3. Een eenvoudige Barneveldse burger

 4. Inderdaad de woning van je burman, wat een ruimte was er toen nog, hier was het toen ook nog weiland, ook helaas bebouwd. vr.gr.anne

 5. C. H van de Burgwal on 19 januari 2006 at 19:27 said:

  Erg leuk de geschiedenis van de wijk Vliegersveld.In het artikel van 31 december staaat een foto van het huis waar wij wonen met een hoe het vroeger was. Wij zouden het leuk vinden als dit artikel ook geplaatst werd.

 6. Oei, wat jammer ik heb dat artikel gemist, want ik dacht dat het afgelopen was. Ik zal hem proberen alsnog te krijgen om te plaatsen maar dat wordt volgend weekend want ik zit nu in een internetcafe in Granada. Als het niet lukt kan ik hem mogelijk van u lenen om te scannen of anders van Gerrit de Graaff. Zijn er daarna nog meer artikelen geweest?

Post Navigation