De laatste dag van 2010 is een mooi moment om terug te blikken op een jaar vol belevenissen. Het hoogtepunt was voor mij met afstand onze vakantie in Zuid Afrika waar Oranje de finale bereikte van het WK voetbal. Een prachtig land met schitterende natuur, gastvrije mensen van kerken waar we contact mee hadden gelegd en het bezoek aan vier wedstrijden van het Nederlands elftal met als mooiste moment de tweede helft van Nederland-Brazilie in Port Elizabeth waar we – hartje winter maar 30 graden celcius – tussen de spelersvrouwen stonden terwijl Brazilie werd uitgeschakeld door een wervelend Oranje.

                               

                                                                                              "See you in Rio in 2014"

                               

                                                                                          Vakantie in Wilma's geboorteland

Een andere hoogtepunt van 2010 was het 50 jarig bestaan van Radio Veronica op 21 april. Al sinds 1970 verzamel ik alles wat met zeezenders te maken heeft en via Veronica's vroegere technicus Juul Geleick kreeg ik een uitnodiging voor het feest op de 50e verjaardag van Nederlands populairste zeezender. Van de 50 jaar Veronica speelde zich de eerste 14 jaar op zee af. Op 21 april 1965 werd een documentaire uitgezonden ter viering van het eerste lustrum, die je hier kunt horen.

                               

                                                                                      De Telegraaf op 21 april 1960 over de start van Veronica 

                                                                                                             

                                                                                                             Radio Veronica als zeezender

Last but not least was een absoluut hoogtepunt van 2010 het 5 jarig bestaan van Christengemeente DoorBrekers hetgeen op 25 april werd gevierd met een groot feest, een HIGH 5. Begonnen met circa 80 mensen in een aula van een school in april 2005 en inmiddels de Veluwehal in Barneveld vullend met zo'n 1.600 bezoekers van de reguliere samenkomsten op zondagmorgen. En het belangrijkste: veel nieuwe bezoekers die de ondertitel van DoorBrekers "waar levens worden vernieuwd" van harte kunnen onderschrijven door een (hernieuwde) kennismaking met God, die – ook al lijkt het vaak anders – deze wereld in Zijn hand houdt!

Iedereen een goede jaarwisseling toegewenst door Wilma en mij en een mooi 2011!

 

2 Thoughts on “Herinneringen aan 2010

 1. Een mooie afwisselende terugblik Douwe.
  Wij gaan naar een Oud & Nieuw INDO Rock party in Den Haag. Blijven slapen in een hotel en kunnen dan zowel vandaag als morgen bij 90 jarige (schoon)moeder (die woont in Rijswijk) langs gaan om haar een Gelukkig Nieuwjaar toe te wensen.

  Wij wensen jou een fijne jaarwisseling en alvast een goed begin.
  Hasta año proximo.
  Albert & Mara

 2. Frans Hamelink on 9 januari 2011 at 23:13 said:

  Dank voor de Veronica-opname en het allerbeste voor 2011

Post Navigation