Tja, vandaag weer stemmen. Voor Europa dat alleen maar veel geld kost en waar ik niets mee heb. Volgens de stemwijzer zou ik op de PVV moeten stemmen, maar dat gaat me weer te ver. Op drie kwam ChristenUnie/SGP, maar van de bijdrage van de ChristenUnie in dit kabinet merk ik nooit iets en verder laat ik mij geen bit in de mond leggen door Calvinisten op Gereformeerde Grondslag dus drie valt ook af. Nummer vier: VVD, met die oerdomme Marc Rutten die helemaal niets heeft te melden. Dus dan maar weer nummer twee. Eigenlijk zou ik op een – linkse – anti Europa partij moeten stemmen maar daar was ik alle 25 stellingen weer mee oneens.

25 Thoughts on “Europese Verkiezingen

 1. Bart Van Peer on 29 maart 2009 at 22:55 said:

  Dag Douwe,

  Dank voor de mooie opnamen.

  Hartelijke groet,

  Bart

 2. Ben Meijering on 30 maart 2009 at 19:40 said:

  Bedankt, Douwe. Erg leuk om te zien dat er nog meer RNI materiaal is dan ik dacht!

  Ben

 3. Graag gedaan heren. Neem de tapes maar een keer voor digitalisatie mee Ben. Dan hebben we er allebei iets aan. En er staat nog meer materiaal op!

 4. H.D. de Boer on 1 april 2009 at 18:02 said:

  Schitterend!!!!
  Mieters mooi….

  Bedankt,

  Henk

 5. Raymond de Beer on 6 april 2009 at 13:14 said:

  Beste Douwe,

  Bedankt voor deze mooie documenten!
  Het zeezenderhart gaat weer sneller kloppen!

  Dank je wel!

  Raymond

 6. Bedankt Raymond. Graag gedaan!

 7. Ad van den Herik on 18 april 2009 at 01:22 said:

  Beste Douwe,

  Regelmatig bezoek ik je site en steeds verwonder ik me over al datgene wat ik kan vinden. Van zeezender tot de laatste avondspits. Als ik luister lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan en bekruipt mij weer dat gevoel van toen. Kippevel…
  Hartelijke dank hiervoor!
  Ad van den Herik

 8. Bedankt voor je reactie Ad. Graag gedaan!

 9. Folmer.v.d.Schaaf on 26 mei 2009 at 13:49 said:

  Ik zit nu te luisteren naar driemaster op de dag dat de MEBO 2 van zn ankers sloeg.Een stukje radio history waarvan ik niet genoeg van kan krijgen.Ben afgelopen zondag 24 mei 2009 naar radio waddenzee geweest lekker ouderwets met een tender naar een zendschip varen.Aldaar aan boord ff genieten van de liveuitzending kijken naar de zender en de techniek aan boord van het nog enige werkende zendschip ter wereld,werkelijk uniek.Tegen beter weten in hoop je dat dit nooit verloren mag gaan maar de moderne technieken halen alles in.De dag dat radio noordzee moest sluiten was de dag dat de vrijheid van radio stierf,ik heb toen de zender uit de lucht verdween een traan moeten laten zo erg vond ik het,was toen een jochie van 17 jaar.Het blijven herinneringen maar wel mooie herinneringen.

  Voor alle mensen met piratenbloed
  Met vr gr folmer.v.d.Schaaf.

 10. Bedankt voor je reactie Folmer. Het zijn allemaal mooie herinneringen inderdaad!

 11. hans knot on 4 juni 2009 at 12:55 said:

  Je stelt dat hetgeen de stemwijzer aangeeft voor je persoonlijke mening, namelijk stemmen op de PVV, je te ver gaat. Maar waarom het je te ver gaat geef je niet aan terwijl je wel de nummers 3 en 4 bestempelt. Ook mijn stemwijzer wees duidelijk naar 14 en dus werd het PVV. Het stemlokaal verlatend heb ik de dames en heren nog even hardop gevraagd deze dag vooral te denken aan mijn medebestuurslid binnen de faculteit PPSW in de eind jaren zeventig, de helaas veel te vroeg vermoorde Pim Fortuin!

 12. Beste Hans, Soms zegt Eva – de stem van mijn TomTom – “hier links afslaan” maar negeer ik haar en zeg tegen mijn medereizigers “nu gaan we even ons eigen verstand gebruiken”. Ik vind de PVV op een aantal punten goede ideeen hebben maar regeren is vooruitzien. Mijn mening/verwachting is dat als de PVV (regerings-)verantwoordelijkheid krijgt het net zo’n rotzooi wordt als we met de LPF hebben meegemaakt. Vandaar! Maar het zijn eigenlijk allemaal egotrippende van elke realiteitszin ontdane wezens die politici. Ik keek zojuist even naar de eerste exit-poll en binnen vijf minuten legt een mw. van de gehalveerde PvdA me al weer uit dat ze eigenlijk niet hebben verloren. “Het valt wel mee…..we hadden er al rekening mee gehouden…..Waarschijnlijk ben ik er niet dom genoeg voor om het te begrijpen……………

 13. Maar wel gefeliciteerd Hans. Ik vind het wel heel leuk dat “jouw” PVV groter is geworden dan de VVD.

 14. Jammer dat je de – linkse – anti Europa partij niet genomen heb Douwe! (ik natuurlijk wel…) Maar ik ben wel gelukkig dat je gezond verstand gebruikt hebt en niet voor die domme “haarman” gegaan ben.

  Groetjes Hans (v.D)

 15. hans knot on 5 juni 2009 at 15:04 said:

  Het was wel even lachen gistermorgen (ook daar weet men niet Douwe wat ik gestemd heb). Zitten er in het Selwerdse sporthal vier keisdistricten tezamen in een carrevorm opgesteld en maak ik mijn keuze uit de vier. Loop op de links zittende man af, dus de sekretaris van het kiesdistrict. Geef hem een hand en zeg ‘goeiemorgen voorzitter’ De middelste man, de echte voorzitter, begrijpt er geen reet van maar de andere wel. Het was namelijk Jan Fre Vos de voorzitter van de Stichting Media Communicatie wonende op 400 meter van ons en dus ook vertegenwoordiger namens de gemeente in het kiesdistrict. Klaar met het stemmen heb ik mijn stem nog even verheft: ‘Dames en heren een prettige dag met al die stemmers en denk erom nog even goed stil staan bij mijn medebestuurder in het Faculteitsbestuur in de jaren tachtig binnen de Pedagogische Wetenschappen. Vragende blikken waarop ik Jaaaaa Pimmetje Fortuin dus. Lachen konden ze gelukkig allemaal

  groet
  Hans

 16. Anoniem on 5 juni 2009 at 15:47 said:

  ‘Het is een ronduit zorgelijke ontwikkeling dat in zowel Utrecht als Amsterdam D’66 en in mindere mate GroenLinks zo sterk hebben gewonnen. Deze ruk naar links, deze brede steun voor het zeer ondemocratische Brussel moet ons aan het denken zetten. Beide partijen wensen immers de deur alleen maar verder open te zetten voor het religieus fascisme van de Islam. Een zeer gevaarlijke ontwikkeling. Hun politieke programma’s sturen aan op regelrechte onderdrukking van bepaalde bevolkingsgroepen. Vrouwen, homo’s, joden en ongelovigen wees op uw hoede, maar ook christenen zullen het merken. Alles waarvoor ooit zo hard is gevochten in dit land wordt door deze charlatans zonder schaamte in de uitverkoop gedaan. Misschien dat we de zeer verontrustende uitslagen in Amsterdam en Utrecht beter begrijpen wanneer we kijken naar hoe in het verleden de NSB in die contreien scoorden’, om maar eens even geheel in het vocabulaire en de politiekcorrecte traditie van bieden te reageren. Koekje van eigen deeg! PVV gefeliciteerd!

 17. leendert on 5 juni 2009 at 19:11 said:

  Ook ik begrijp niet waarom Douwe niet op de PVV heeft gestemd; Valse schaamte?

  En dat geldt ook voor de Goudse bibliothecaris Hans( van Dijk) . Gouda en omstreken worden geterroriseerd door Marokkanen en de enige partij die daar korte metten mee wil maken is die van van Geert Wilders. De rest van de partijen steken hun kop in het zand en doen Nederland in de uitverkoop.

  Het is niet fijn te moeten constateren dat mijn geboorteland niet meer is wat het was. Misschien was het achteraf beter om niet naar Frankrijk te gaan, en me in de Nederlandse politiek dienstbaar te maken.

  Afijn, zondag zijn hier de verkiezingen. Als Nederlander mag je gebruik maken van je stemrecht. Ik kan alleen op Franse partijen stemmen.

 18. Ik heb het toch duidelijk uitgelegd Leendert: Mijn mening/verwachting is dat als de PVV (regerings-)verantwoordelijkheid krijgt het net zo’n rotzooi wordt als we met de LPF hebben meegemaakt. Vandaar!

 19. En dat geldt ook voor de Goudse bibliothecaris Hans( van Dijk) . Gouda en omstreken worden geterroriseerd door Marokkanen en de enige partij die daar korte metten mee wil maken is die van van Geert Wilders.

  Beste Leendert je bent hierbij uitgenodigd voor een volledig verzorgde toer door Gouda, waarbij jij mij “de terreur van de Marokkanen” mag tonen. Zeker kom je Marokkaanse medeburgers tegen in Gouda, op straat in de winkel op de Markt of in de bibliotheek. Net zo goed als ongewassen boerende boeren uit Stolwijk of Bergambacht ect… We kunnen heel goed zonder de “haarman” hier in Gouda. Sterker ik denk dat het zelfs beter zonder hem hier gaat! Toegegeven heeft zijn partij wel 17.52 % van de stemmen gehaald in Gouda, hiermee dus de grootste partij in Gouda. We gaan zien wat voor oplossingen de PVV volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen gaat aandragen! Ik ben wel benieuwd…het leger? Een atoombom?

  Groetjes Hans

 20. Wat lees ik nou Hans: geen terreur meer van de Marokkanen in Gouda?
  Een jaar geleden zag ik op de tv nog een sidderende burgemeester van jullie die geen interviews wilde geven in “de wijk”.

  Alles clean dus?

  groet

  Rob

 21. Leendert on 6 juni 2009 at 14:29 said:

  De PVV heeft in tegenstelling tot de LPF wel bestuurlijke ervaring en zit al jaren in de Tweede Kamer. De partij groeit rustiug door en selecteert capabele mensen, omdat het niet dezelfde fout als de LPF wil maken.Ik denk dat Douwe dit maar eens in zijn achterhoofd moet meenemen bij de volgende verkiezingen. En wat betreft het Gouda van Hans. Volgens het AD heeft Henk Bres gesolliciteerd als burgemeester om de orde daar te herstellen. Er is dus wel degelijk iets aan de hand. Ik zal proberen tijd vrij te make voor een tour door Gouda. Ben er waarschijnlijk ivm de zeezenderdag in november.

  Salut
  Leendert

 22. Ach jullie lezen veel te veel de Telegraaf. Natuurlijk zijn er problemen met Marokaanse jongens, waar niet in Nederland! In Amsterdam heb je ook wijken waar je niet als blanken over straat kan lopen. Nou de wijk Oosterwei in Gouda loop ik nog heel rustig door, en ik heb er jaren normaal gewoond. Een goede bekende van ons woont ook in deze wijk, vraag hem ook maar eens. Bovendien in Frankrijk barst het ook van dit soort wijken. Inderdaad de politie in Gouda heeft meer oog voor fietslampjes die niet branden, dan voor tasjes rovers! Maar dat is ook geen nieuws om van je stoel te vallen. Je bent erg welkom Leendert, in november, ik kan je dan waarschijnlijk samen met je oude vriend Peter C. rondleiden!

  Groetjes Hans(v.D)

 23. Ondanks dat we in Spanje op vakantie waren, hebben we onze stem niet verloren laten gaan en hebben we via een volmacht de PVV onze steun gegeven. Die blaffende Agnes Kant in het debat nog gezien? Alleen al daarom hopen wij dat de PVV nog groter wordt. Die linkse rakkers, weg er mee. Salaonsocialisten zijn het.
  Meer niet. Stelletje zakkenvullers.
  OT: Onze terugreis was een ramp, zie laatste log van ons.
  Douwe werk ze voor morgen, straks dus. Mara gaat vandaag ook weer beginnen
  en ik kijk heerlijk vanaf de zijlijn toe.
  Saludos
  de Albert

 24. Rob Mastenbroek on 16 juli 2009 at 17:31 said:

  Beste Douwe, ik heb genoten v driemasterv nov1971 toen ze v hun anker waren geslagen. Ik vind het mooi dat er mensen zijn die dit soort dingen hebben bewaard, want nu na zo n 35jaar is dir pure historie voor de offshore fans, waarvoor mijn dank,ik weet nog dat ik die middag uit school kwam en naar de radio luisterde en er nog geen rni was, ik balen, niet veel later was rni terug. Van huiswerk kwam niks meer die middag haha.Mooie herinneringen zeker, en ik hoop en velen met mij dat we daar nog lang van mogen genieten…. een mooie dag verder gr v Rob M uit Delft..

 25. Geert Smit on 7 november 2009 at 22:57 said:

  waar is die tijd gebleven

Post Navigation