Na een druk bezet weekend heb ik eindelijk weer tijd om mijn weblog te updaten. Vrijdagavond begon met de aftrap van de Kees Kraayenoord Hope tour in Rijnsburg waar ik samen met Wilma (door vriend Jelle Boonstra "Wilma 2.0" genoemd omdat mijn vorige relatie ook Wilma heette) heenging. Een fantastisch concert. Later deze maand gaan we ook nog naar deze tour in Zwolle en naar de afsluiting in mijn woonplaatst Barneveld. Maar eerst vrijdag aanstaande naar Delirious in Barneveld. Zaterdag ging ik naar de jaarlijks Radiodag in Amsterdam. Ruim 350 met name zeezenderfans verzamelden zich voor een programma vol nostalgie. Bovengenoemde Jelle Boonstra interviewde Ferry de Groot, die als "Meneer de Groot" furore maakte in de Dikvoormekaarshow een programma dat van start ging op 7 januari 1973 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Je ziet hier een amusant deel van het interview. De nadruk van het programma lag op de Israelische zeezender de Voice of Peace, waarvan veel dj’s die hier ooit programma’s maakten aanwezig waren. Ook Geoff Fitch was er die in 1982 op de Voice of Peace werkte en die ik daarna in mei 1983 ontmoette bij Radio Nova in Sebourga in Italie. Hier hoor je zijn programma op de Voice of Peace op 18 september 1982 tussen 17.22 en 18.00 uur.

                                 

                              (Mede-)organisator Hans Knot en de medewerkers van de Voice of Peace

7 Thoughts on “Druk weekend

 1. Gelukkig zit jij niet onder een vlek, Douwe. vr.gr.anne

 2. Inderdaad Anne. Zuivere lucht hier op de Veluwe zonder kerncentrales etc.

 3. En die amoniak van die kippen dan???

 4. Erg leuk filmpje met Ferry de Groot. Bijzonder leuk dat je het hebt geplaatst. Had ik misschien toch met Martien, Jan en Hendrik mee moeten gaan ……. Ik heb weer wat gemist zie ik wel !

 5. Evert on 7 november 2006 at 20:59 said:

  Inderdaad een erg leuk item. Jammer dat het me dit jaar niet lukte om aanwezig te zijn, volgend jaar beter!!!

 6. Ben Meijering on 8 november 2006 at 11:44 said:

  Met het prachtige boek dat Hans Knot geschreven heeft, stel ik voor dat we hem tot de VOP crew rekenen (zo heb ik deze foto ook ondertiteld op mijn website).

 7. Ja, is inderdaad een mooi boek Ben. Hans heeft die kwalificatie wel verdiend.

Post Navigation