Zaterdag was de dagvoorzitter van het CDA-congres in Arnhem de Barneveldse burgemeester Jos Houben.

Vandaag komt een columnist van de Metro nog even fijntjes terug op zijn optreden:

"Hierbij wil ik graag het misverstand de wereld uithelpen dat doping louter gerelateerd is aan sport in het algemeen en wielrennen in het bijzonder. Ik neem u in dit verband even mee terug naar het nu al historische CDA-congres van afgelopen zaterdag in de Rijnhal te Arnhem. Zelden heb ik zo vaak hetzelfde zien beweren door mensen met allemaal dezelfde afwijking: verzot op het eigen stemgeluid. Zoals ik zaterdag al twitterde: ik houd mijn hart vast voor de toekomst van dit land. Want als je als CDA al niet in staat bent om een zaaltje met amper vijfduizend eigen aanhangers in de hand te houden, hoe manage je dan een verscheurd lánd? Bovendien: waar haalt het CDA het recht vandaan om Geert Wilders ervan te beschuldigen bepaalde bevolkingsgroepen achter te stellen? Dagvoorzitter Jos Houben gaf partijcoryfeeën zeeën van tijd; naamloze sprekers schoffeerde hij soms al na 12 seconden.

De steeds harder schreeuwende Houben had sowieso een offday. En niet alleen omdat hij verzuimde de schuimbekkende Camiel Eurlings in een dwangbuis af te laten voeren. Hoe kan iemand die niet eens in staat is een bingoavond in het dorpshuis in banen te leiden, burgemeester van Barneveld zijn? Waardóór transformeerde Jos Houben in een paar uur tijd tot een kleurenblinde marktkoopman? Waaróm trad Camiel Eurlings zó buiten zijn oevers? Hóe kan het dat Maxime Verhagen nooit moe wordt? Ofwel: ook politici maken zich schuldig aan doping. Ze staan stíjf van het lichaamseigen stofje EGO."

Tot zover de Metro. Persoonlijk vond ik het optreden van onze burgervader ook niet echt sterk. Op een gegeven moment was zijn uitleg bij een motie: "Als u voor bent moet u tegen stemmen". Het ligt dan voor de hand dat dan niet alleen de fossielen van het CDA in verwarring raken.

9 Thoughts on “CDA congres met “onze” burgemeester Jos Houben

 1. Douwe,

  Hij (of zij ) is erg leuk om te zien. Je hebt je best gedaan.

  Juul

 2. Theo Thermos on 15 juli 2010 at 15:42 said:

  Mooi, ik herinner het me nog helemaal, een wonderbare tijd. Alles kon toen nog en ging nog gebeuren … En nu brengt Van Landschoot ons Adrivalan muziekjes, hoe gek het toch allemaal loopt.

 3. Ha Douwe,

  Zo komt de oude zeezender fan toch weer boven drijven.

  ot. de muziekjes komen er aan. vr.gr.anne

 4. Muchos Gracias Douwe voor deze schitterende flashback
  naar het jaar 1973 waarin onze zoon Raymond op 6 mei
  werd geboren. Thans de vader van onze kleinzoon Viggo.
  Nogmaals dank, je hebt zowel Mara als mij blij gemaakt
  met deze terugblik.
  Adios Douwe
  Salu2
  Albert

 5. Vrijdag 20 juli 1973 was ik een uur lang te gast in de uitzending van Tony Houston tussen 12.00 em 13.00 uur.
  Als ik die band nog kan vinden op zolder zet ik het online.
  De opname was dinsdagmiddag 17 juli 1973 in Oostburg; 1 hoog dacht ik.
  Trof daar ook Peter van Dam.

 6. Ronny Troubleyn on 17 juli 2010 at 00:32 said:

  Radio Atlantis gestart in 1973,lang geleden was toen amper 9 jaar oud,maar had toen al van s’morgens tot s’avonds een transistorradio bij de hand om dagelijks te luisteren naar Radio Atlantis en de andere zeezenders die toendertijd uitzonden.
  Wonderbaarlijk om horen Douwe, je jingle compilatie van Radio Atlantis,je bent nen echten zoals ze zeggen.
  Gr.

 7. Douwe on 18 juli 2010 at 17:24 said:

  Ja, het was een mooie tijd. Ik ben blij dat ik er veel van heb bewaard. En Dick, inderdaad waren de studio’s aan de Nieuwstraat 73 in Oostburg op de eerste verdieping. Als je de band nog vindt horen we het wel!

 8. hoedt marnik on 1 augustus 2010 at 19:56 said:

  wat zou ik graag die opnames van 16 07 1973 nog eens horen
  grtjes marnik

 9. ik heb veel geluisterd naar vooral de Engelse service..fav. dj : Steve England…..

  Maar geweldig dat je alles beschikbaar stelt voor de nog steeds vele zeezenderfreaks…Een van hen ben ik zong Armand en gelijk had hij !

  grt Jan

Post Navigation