Vandaag staat er een boottocht naar het REM-eiland op het programma. Vanuit Scheveningen varen we om 16.00h met twee grote boten naar het voor de kust van Noordwijk liggende REM-eiland en als het goed is weer terug. Bij de apotheek heb ik afgelopen avond vast Primatour gekocht tegen eventuele zeeziekte. Gelijk handig voor 3 mei aanstaande als ik met mijn kinderen met het vliegtuig een dagje naar Nice heen en weer ga.

Vanaf eind juli 1964 werden vanaf het REM Eiland commerciële radio- en televisieuitzendingen verzorgd waar door overheidsingrijpen op 17 december 1964 een einde aan werd gemaakt.

Op 6 november 1994 zond TROS Poster op Radio 3 met Daniël Dekker een overzicht uit van 30 jaar TROS Radio inclusief de REM periode. Dat programma vind je HIER met aftiteling

Het REM-eiland, zaterdag 22 april 2006Inmiddels ben ik weer thuis uit Scheveningen. Mooie tocht, al werd ik halverwege de heenreis toch wel erg misselijk. Maar net voordat ik dacht de meeuwen over de reling te gaan voeren ging het weer een stuk beter en bij de rondjes rond het REM-eiland en de terugreis voelde ik me weer kiplekker. Weer veel bekenden ontmoet maar ook veel mensen uit de regio die meegingen die niet in het zeezendercircuit zitten. In totaal gingen er ongeveer 250 mensen mee op de schepen Estrella en Fortuna.

Mijn andere foto’s staan – met dank aan Ben Meijering – hier

Deze Fortuna voer in 1974 ook al naar de toenmale zeezenders voor de Nederlandse kust. Een opname van een live-verslag vanaf de Mi Amigo met Andy Archer op 6 juli 1974 hoor je hier

15 Thoughts on “Boottocht naar het REM-eiland

 1. Henk Kruize on 11 maart 2006 at 15:02 said:

  Douwe, een hele fijne 50ste verjaardag vandaag en dat je er nog veel mag vieren. Ik neem vanavond een borreltje op je gezondheid. Henk Kruize.

 2. Rob Mesander on 11 maart 2006 at 19:17 said:

  Ook van mij de felicitaties, Douwe!!!
  Rob

 3. Gert Cardol on 12 maart 2006 at 00:01 said:

  Douwe en Wilma, hartelijk dank voor de fijne avond, het was geweldig. Gert, Nora, Esther en Paul

 4. Jan on 12 maart 2006 at 11:55 said:

  Van harte gefeliciteerd en nog veel gezonde jaren toegewenst vanuit Voorthuizen.

 5. heb het tripje verleden keer meegemaakt en was prachtig… kan helaas nu niet vanwege een groot sportgebeuren voor mij… een spinningmarathin van 3 uur… ben benieuwd hoe ik vanmiddag van mijn fiets afstap… veel plezier daar…

 6. Douwe, het was weer een gezellige middag zo samen op de boot.
  Bedankt dat je wilde chauffeuren, Sander vond het ook een fijne en leerzame middag. vr.gr.anne en Sander.

 7. Leerzaam nog wel!

 8. Rob Olthof on 23 april 2006 at 08:29 said:

  Douwe

  Heel moedig van je om toch te gaan. Hulde!
  Ben blij dat je genoten hebt. Tegen de tijd dat je bij Leen en Marjo zit, kan je nog genieten van de oude kaas, die ik eergisteren weer heb opgestuurd naar hen.

  Groet

  Rob

 9. Evert on 23 april 2006 at 12:20 said:

  Om de goede afloop van deze wiebelende onderneming te vieren, wat dacht je van een lekker broodje kroket met mosterd?

  Groet,

  Evert

 10. Goed plan Evert. Er ligt nog een halve in de vuilnisbak van de boot.

 11. Zojuist een filmpje gezien van de trip….met als ikhet goed heb Anne en Sander in beeld……maar als ik het deinen zo zag……brrrr…….

 12. We staan er mooi op Douwe, nog een keer? vr.gr.anne

 13. Bart Van Peer on 25 april 2006 at 21:14 said:

  Dat geluidsfragment is afkomstig van de lp van Norman Barringkon en Brian Anderson, nietwaar ? Je kunt er altijd iemand een plezier mee doen. Blij te mogen lezen dat je van de trip genoten hebt.

 14. Ik heb deze maand al 44 gig dataverkeer Bart dus blijkbaar doe ik regelmatig mensen een genoegen met fragmentjes. Komt inderdaad van een Caroline LP.

 15. john van poortvliet on 26 april 2006 at 11:30 said:

  leuk tochtje afgelopen zaterdag , het was lekker schommelen op de noordzee.
  mooi gezicht als je de Estrella en de Fortuna zo achter elkaar ziet varen het is net hollands glorie

  groetjes john van poortvliet

Post Navigation