Na een fantastisch concert van Kees Kraayenoord op donderdagavond in Maastricht vertrokken Wilma en ik na een overnachting in de Limburgse hoofdstad vrijdagmorgen naar Bern. Halverwege de middag parkeerden we onze auto bij de dierentuin – na de ervaring van maandag dat parkeren bij het stadion betekent dat het ’s avonds heel lang gaat duren voor je weg kan rijden – en gingen te voet naar de Bundesplatz om ons in de feestvreugde van duizenden Oranjefans te storten. Het was een gekkenhuis en we besloten gelijk door te gaan naar de Waisenhausplatz waar ik maandag met een collega van Q8 had gestaan. We aten een patatje en zwaaiden later de gelukkigen uit die met een kaartje te voet in optocht uit het centrum van Bern naar het stadion vertrokken. Vervolgens gingen we terug naar de  Waisenhausplatz voor de wedstrijd Italie – Roemenie. Het was intussen al zo vol dat we er in eerste instatie niet op mochten. Na een half uurtje wachten werden we toegelaten en besloten zeker niet meer te vertrekken om geen risico te lopen voor Nederland – Frankrijk. Het werd weer een fantasische avond met een 4-1 score. Dat betekent dan ook dat je vier keer bier over je heen krijgt want bij een Nederlands doelpunt gooit iedereen die bier in zijn hand heeft dat spontaan in de lucht.

                         

                                                                De gelukkigen vertrekken naar het stadion

Na de wedstrijd vertrokken we door de kolkende massa naar onze auto en reden naar Hotel Edelweiss in Beckenried waar we een overnachting hadden besproken. Welliswaar een rit van 5 kwartier maar dan zit je wel aan het Vierwoudstedenmeer en een fantastisch natuur. Zaterdag maakten we een boottocht over het meer en stapten onderweg in een aantal plaatsjes uit om de omgeving te verkennen. Aan het eind van de middag reden we terug naar Nederland waar we vlak na middernacht aankwamen.

                         

                                                                Boottocht over het Vierwoudstedenmeer

                         

                                                                Op een Zwitsers kerkhof

Na een nachtrust in eigen bed – toch altijd het allerlekkerste – gingen we zondagmorgen naar DoorBrekers en daarna haalden we Marcel en Nicole op in Ermelo waar ik mooie en lekkere vaderdagcadeau’s van kreeg. Na een bezoek aan mijn ouders en vrienden in Ermelo waren we nog even thuis zodat de kids nog een beetje konden opknappen van hun padvinderskampen en vervolgens gingen we met z’n vieren naar DoorBrekers waarna ik mijn kinderen weer bij naar hun moeder bracht.

One Thought on “Bern revisited

  1. Ha Luitjes,

    Je hebt een onvergetelijke avond gehad, 4-1 wie durfde dat te dromen. vr.gr.anne

Post Navigation