Half zeven vamorgen stapte ik weer de deur binnen hier in Nieuwerkerk aan den IJssel na een 25 uur durend tripje naar Basel. Na een fantastische dag met een ontluisterd slot in deze Zwitserse stad dropen we met tienduizenden Hollanders gisteravond af uit Basel. "Another one bites the dust" klonk nog in de verte op de Munsterplatz terwijl we tegen middernacht naar onze veel bekijks hebbende auto terugliepen. Na ’s morgens Ronald en vervolgens Robbert en Sjoerd te hebben opgehaald reden we door Duitsland naar Zwitserland waar we rond half drie in Basel, niet ver van de FanZone, parkeerden. Na wat snacks op de Munsterplatz togen we naar de Rijn.

                         

                                                                   De Oranje FanZone aan de Rijn

Na een paar uur vertoeven in de FanZone aan de Rijn, waar veel mensen waaronder Robbert en Sjoerd een duik in het water namen, posteerden we ons aan de overkant van de fanzone op een plaats waar een aantal partyschepen zou gaan liggen in de veronderstelling dat deze volledig afgehuurd zouden zijn maar na enige tijd bleek niets minder waar te zijn. We konden er gewoon op en bekeken de wedstrijd tegen de Russen deels van dichtbij binnen op tv-schermen en deels van veraf buiten op het grote scherm op de Rijnbrug. Het werd een baggerwedstrijd in vergelijking tot de eerdere vertoningen in Bern. Holland was geen schim van wat ze liet zien in deze groepswedstrijden en verloor kansloos en terecht van de Russen. Bij de gelijkmaker aan het eind van de reguliere speeltijd trilde Basel welliswaar op haar grondvesten maar dat was het dan ook. "Dat wordt een lange thuisreis" constateerde Ronald na het laatste fluitsignaal. Een voordeel: we hoeven geen 1.100 kilometer naar Wenen aanstaande donderdag. "Voetbal is de belangrijkste bijzaak uit het leven" las ik eerder week. Later we het er maar op houden dat er dus ook nog hoofdzaken zijn. Op naar Zuid-Afrika voor de WK 2010 dan maar.

                         

                                                                   Aan de fans lag het niet!

6 Thoughts on “Another one bites the dust

 1. Ben Meijering on 22 juni 2008 at 21:03 said:

  Nou Douwe, aan jou ligt ’t niet dat Oranje eruit ligt, jij hebt je best gedaan! M’n complimenten, ik zou ’t je niet na doen (vooral omdat ik niet van voetbal hou šŸ™‚ )

 2. Rob de Graaf on 23 juni 2008 at 01:41 said:

  Hi Douwe,

  Jammer dat het over is, je verhalen waren erg leuk!!!
  Met wat voor spul heb je Holland op je wagen gespoten, het gaat er toch wel af hoop ik????

  Groetjes
  Rob

 3. Dank je Ben. Wilma zei gisteravond dat ze me de laatste weken toch weer van een andere kant had leren kennen, maar wel leuk. En Rob, het is verf om je haar te versieren dus ik neem aan dat het er morgen als de Passat toch wordt gewassen bij een onderhoudsbeurt gewoon af gaat!

 4. Evert on 23 juni 2008 at 21:58 said:

  Petje af voor je reisgedrag Douwe! Je bent een echte kilometervreter! Overigens had ik er na het zien van Rusland – Zweden al niet veel vertrouwen meer in. Wat een power! Alleen te stoppen door de Duitsers, straks in de finale. Deja Vu All Over Again, om met John Fogerty te spreken (fantastisch concert afgelopen vrijdag in Ahoy!)

  Na de tournooien in Duitsland en de Alpenlanden ben ik benieuwd hoe je de Heen-En-Weer activeert in 2010!!!!

  Groetjes,

  Evert

 5. Ja dat zal weinig “heen en weer” worden Evert. Wilma is in Zuid-Afrika geboren en ik heb haar toegezegd dat we als Nederland zich kwalificeert in 2010 maar eens poolshoogte moeten gaan nemen.

 6. Ha Douwe,

  Het is jammer, maar hopelijk heb je er toch van kunnen genieten.
  Nu de dagelijkse beslommeringen weer. vr.gr.anne

Post Navigation