Woensdagavond was ik in de studio van Radio Veronica onderdeel van de Sky Radio Group in Naarden uitgenodigd voor het programma Bart en de Zwart ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van Radio Veronica. Rond 18.30 uur ging ik met enige mede-zeezenderliefhebbers aan de hapjes en drankjes en we zagen om 19.00 uur op grote flatscreens hoe in de radiostudio boven ons het programma met Bart van Leeuwen en Erik de Zwart van start ging. Het was ons aanvankelijk onduidelijk – mede gezien de imposante beveiligingsmedewerker voor de deur – in hoeverre genodigden deze avond de kans zouden krijgen in de studio te kijken, hetgeen ons meer interesseerde dan de – overigens prima -frituurprodukten. Volgens Juul "konden we zo doorlopen" maar omdat we het niet geheel vertrouwden liep hij even mee en toen we binnen waren zijn we maar niet meer weggaan. De hapjes en drankjes van aardige dames kwamen overigens ook in de studio gewoon door. Voor zeezenderliefhebbers was duidelijk waarneembaar dat de radioperiode vanaf zee slechts 14 van de totaal 50 jaar besloeg. Of om het anders te zeggen: het overgrote deel van de aanwezigen was ons totaal onbekend. De wel aanwezigen uit de oorspronkelijk Veronicaperiode waren degenen die ook de Veronicadag en/of Radiodag bezoeken zoals de technici Ad Bouman,Juul Geleick, Atze Veenstra, Sietze Gardenier, Hans van Velzen en Ruud Doets en nieuwslezer Arend Langenberg. Van dj-zijde waren o.a. Tineke, Tom Mulder (Klaas Vaak), Cees van Zijtveld, Chiel Montagne en Sieb Kroeske op de uitnodiging ingegaan. Na afloop kreeg ik nog tas vol Veronica goodies mee, inclusief de mooi box 50 jaar Radio Veronica met 15 CD’s met muziek en jingles uit de Veronica radioperiode.

Meer foto’s van Bart en de Zwart op 21 april 2010 vind je in dit fotoalbum

                                                                                                         Bart en de Zwart

                        

                                                                                             Tineke bestudeert Veronicaherinneringen op mijn website

6 Thoughts on “50 jaar Veronica Bart en de Zwart

 1. Dick Offringa on 22 april 2010 at 13:25 said:

  Om nou te zeggen dat ik het een daverende uitzending vond….Maar ja, er moeten, ook op de avond, natuurlijk wel genoeg luisteraars overblijven.

 2. Ha Douwe,

  Zo heb je er weer een lezer bij gekregen.
  Vind Tineke er trouwens goed uit zien.
  Maar we hebben je gezien op de wabcam.
  vr.gr.anne

 3. Ik zag je al rondlopen op de webcam tijdens de live-uitzending. Iedereen heeft een apart standje tijdens het fotograveren.
  Leuke foto’s en een hoop bekende Veronicanen.
  Ik ben jaloers op je

 4. succes met je weblog muzikale gr

 5. Rob Mesander on 29 april 2010 at 22:53 said:

  Bedankt voor de filmpjes, Douwe. Zo ben ik er toch een beetje bij geweest!

  Rob

 6. Hans Verbiest on 30 april 2010 at 20:03 said:

  wat gaat de tijd toch snel 50jaar veronica en tineke is van tijd tot tijd weer terug op de radio weliswaar radio 5 maar haar stem blijft toch bij veronica.
  trouwens de ”stichting norderney” is die niet opgericht door lex harding?
  heb trouwens nog een luistervis kaart uit 1964 stichting vrienden van veronica.
  het lidmaatschap was toen 1GULDEN PER JAAR.
  ja en hij staat vol met handtekeningen met veel medewerkers van veronica.

Post Navigation