Terwijl de Barneveldse CDA-fractieleider mij al een tijdje volgt op mijn Twitter zag ik zojuist dat ook de locale Christen Unie fractieleider mij sinds vandaag volgt op dit moderne medium. Nu de fractieleider van de SGP nog! Deze belangstelling is verrassend en mogelijk veelzeggend omdat ik zelden iets op mijn Twitter plaats. Dus deze aanhoudend kwetterende politici komen in een oase van rust bij het volgen van mijn Twitter.
Ondanks het feit dat ik in het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw actief was in het Ermelose CDA-bestuur heb ik deze vrijetijdsbesteding al 25 jaar geleden vaarwel gezegd omdat ik al snel de nietszeggendheid van politiek ontdekte. Zo valt het mij al decennia lang op dat – ondanks dat in verkiezingstijd men je anders wil doen geloven – het helemaal niet uitmaakt welk kabinet of gemeentebestuur aan de macht is want de verschillen zijn uiteindelijk allemaal zodra ze op het pluche zitten zeer marginaal. En over die marginaliteit wordt eindeloos aanhoudend vergaderd. Een politicus die echt iets wil veranderen "trekt aan een dood paard" en daar ben ik al jaren geleden mee opgehouden.
Dan steek ik liever energie in DoorBrekers, waar je werkelijk ziet dat de kwaliteit van levens van honderden mensen wordt vernieuwd of in World Vision, een ontwikkelingsorganisatie die duidelijk zichtbare resultaten boekt voor mensen in extreem povere omstandigheden.
Dag Douwe,
Bedankt voor alweer een aflevering, nog één te gaan!
Toch spijtig dat de boordstudio niet (terug) in de Norderney kan worden geplaatst en dat het schip zo niet, zij het voor een klein gedeelte, maar het zou ook de start kunnen zijn van een volledig project, in zijn volle glorie kan worden hersteld.
Die Engelsen (zie Ross Revenge) zijn op het gebied van “heritage” een voorbeeld, maar natuurlijk is wat jullie in Nederland doen ook niet niks hé!
Philip (Jabbeke-België)
Hi Philip, bedankt voor je reactie. Inderdaad zou het het mooiste zijn als de Norderney weer in oude glorie zou worden hersteld. Maar degenen die dat zouden kunnen financieren lijken geen of onvoldoende interesse te hebben. Jammer maar waar.
Hier zou een taak moeten liggen voor het omroepmuseum. De boot volledig in de oude staat hersteld en in de achtertuin is zondermeer een aanvulling voor de radio en TV geschiedenis in Nederland.
Het is te gek voor woorden dat dit niet in NL te zien is?